Ingatlan összehasonlítás

Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány kapcsolatos ügyintézésben állunk az Önök szolgálatára

Az eXtra Ingatlaniroda partnerein keresztül vállalja az „Energetikai tanúsítvány” készítését adásvételi szerződéshez vagy bérbeadáshoz, rövid határidőn belül, kedvező áron, jogszabályi rendelkezések szerint, helyszíni szemle alapján.

Mi is az az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány: „...igazoló okirat, amely az épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza.”

Az energetikai tanúsítvány az ingatlan energetikai tulajdonságairól tájékoztat, valamint javaslatot tesz az energia megtakarítás lehetőségeire.

Típusok:


Tévedések eloszlatása

A "közel nulla" energiaszint elérési célkitűzés gyakorlatilag csak megújuló energia felhasználásával lehetséges, ennek érdekében bevezették a "megújuló energia részarány" fogalmát, ill. mértékét. A 2020. december 31-e után használatba vételre kerülő minden épület esetén az épületnek meg kell felelnie a közel nulla követelményeknek, ennek egyik követelménye a megújuló energia részaránya. Jelenleg ennek mértéke 25%, vagyis az adott épület összes (fűtés-hűtés-melegvíz előállítás-szellőztetés) energiaigényének 25%-t helyben kell megtermelnie.

Szeretne többet tudni az energetikai tanusítványról? Érdeklődjön munkatársainknál!